Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κυνήγι μεταξύ Αλβανών και Τσιγγάνων στον Πύργο!

Στα χέρια πιάστηκαν Αλβανοί και τσιγγάνοι στην περιοχή , η οποία μεταξύ των Βυτινεϊκων και των Λαστεϊκων στον Πύργο, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής. Ο καβγάς κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες, οι οποίοι και συνελήφθησαν...
Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων, παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τελευταία ένας νεαρός τσιγγάνος, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στο «σπίτι» του. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλάκις την Αστυνομία με...
κλοπές και διαρρήξεις που είχε διαπράξει και που ήταν η αιτία και της τελευταίας επίσκεψής του στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τσιγγάνος ήταν μεθυσμένος, όταν πέρασε έξω από το σπίτι δύο Αλβανών και πάνω στο μεθύσι του, έριξε και δύο ντουφεκιές. Αυτοί εκνευρίστηκαν, προφανώς γιατί τα καμώματα των κατοίκων του καταυλισμού δεν ήταν και λίγα και χάραξαν πορεία προς τα εκεί. Όταν έφτασαν βρήκαν μπροστά τους τον συγκεκριμένο τσιγγάνο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε με ένα τσεκούρι στο κεφάλι.

Όμως αυτός στάθηκε τυχερός γιατί τον πήρε «ξώφαλτσα» και άτυχοι οι Αλβανοί γιατί, στα επόμενα δευτερόλεπτα, όλος ο καταυλισμός τους χτύπησε με κάθε τρόπο, «ανοίγοντας» και το κεφάλι ενός εκ των δύο. Γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό κάλεσαν την Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ασφάλεια. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί δεν βρήκαν κανένα από τους εμπλεκόμενους. Πολύ αργότερα εμφανίστηκε ο τσιγγάνος, στο δρόμο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, αιμόφυρτος και… μεθυσμένος.

Μόλις τον είδαν οι αστυνομικοί τον πήραν μαζί τους για να δουν τι είχε συμβεί και για να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Αφού του έγιναν τα απαραίτητα ράμματα στο τραύμα του, επέστρεψε στο Τμήμα για τα περαιτέρω. Παράλληλα από άλλη ομάδα αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο Αλβανοί που οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου έως αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις για το περιστατικό.
iliatora.gr