Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αυτή την ώρα η ομιλία του πρωθυπουργού!

Σε εξέλιξη η διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρωθυπουργός είπε ότι ανέλαβε προ ενός έτους μία δύσκολη κατάσταση. Δεν δίστασα -δήλωσε- πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ο κόσμος έκανε θυσίες, αλλά οι θυσίες αυτές πέτυχαν το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης ιστορικά. Ήδη, πρόσθεσε, φαίνεται φως στο τούνελ και τα πρώτε θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας και αυτών των θυσιών είναι ορατά.
Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι αν δεν συνεχιστούν αλλαγές και αν δεν θεραπευτούν τα αίτια της κρίσης υπάρχει ο κίνδυνος οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένοι και η ώρα να γυρίσει πίσω από όπου ξεκίνησε: ενώπιον της χρεοκοπίας και της απαξίωσης.
«Δεν ζητώ επαίνους. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά. Αυτό είναι το στοίχημα. Είμαι αποφασισμένος για την αλλαγή, για τη σύγκρουση. Δεν αρκεί όμως η δική μου απόφαση. Ζητώ αυτή την απόφαση και από τον ελληνικό λαό».
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα», ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση».
«Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρωτόγνωρες αυτές τις εκλογές, όχι μόνο των αλλαγών που επιφέρει ο «Καλλικράτης» αλλά και γιατί «βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
«Ο συναγερμός δεν έχει λήξει» τόνισε. Στις εκλογές -συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.
Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2011 ως «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών·. Το 2012 έτος που η ανάπτυξη θα αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο· το 2013 ως τη χρονιά εξόδου από το μνημόνιο.
Πηγή:  www.in.gr