Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ “Athens Video Art Festival 2010” στο Βόλο

Η 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, περιοδεύοντας στην Ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζεται για πρώτη φορά 2 – 3 Οκτωβρίου στο Βόλο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος στοχεύει στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.





Το κοινό του Βόλου, θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animation καθώς και εκθέσεις βίντεο – εγκαταστάσεων και ψηφιακής εικόνας (digital image), δίνοντας ενεργά το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού. Θέλοντας να δώσουμε μια επιπλέον έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα παρουσιαστεί η φετινή θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green», με «περιβαλλοντικά - ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών, που αφορούν την ευρύτερη σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με τη Φύση.



Με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου



www.athensvideoartfestival.gr



Είσοδος Ελεύθερη



Παράλληλες Δράσεις





Workshop



Στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης της απήχησης, της δυναμικής, αλλά και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του περιεχομένου και των δράσεων του Φεστιβάλ, θα υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί workshop (animation) στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά Α βάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ηλικίας (7 - 9 ετών), φτιάχνοντας την πρώτη animation δημιουργία τους.



Με αυτό το workshop οι μαθητές του Βόλου, θα «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης.





Τοπικό κάλεσμα συμμετοχής στην σύγχρονη δημιουργία



Επιπλέον στα πλαίσια του θεσμού, και εμπερικλείοντας στοιχεία από την τοπική κοινωνία, θα ενσωματωθούν στο κύριο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, τοπικές συμμετοχές οι οποίες θα αγγίζουν όλο το εύρος της διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας έτσι ένα τοπικό κάλεσμα συμμετοχής το κοινό του Βόλου έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού υποβάλλοντας συμμετοχή στις παρακάτω κατηγορίες: Video art, animation, ψηφιακή φωτογραφία (digital image).



Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

http://www.taxydromos.gr/