Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς από τον ΣΚΑΙ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ
ΠΟΤΕ:ΚΥΡΙΑΚΗ 31 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ - 20:00
ΠΟΥ:ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ...
Το Αmstel live επιστρέφει και τα μουσικά ταξίδια ξεκινούν για δεύτερη χρονιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Με αφετηρία τη μουσική, τα τραγούδια και την προσφορά του πραγματικά κορυφαίου τραγουδοποιού, συνθέτη κι ερμηνευτή Μάνου Ξυδούς, μη χάσετε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα.
Οι φίλοι και συνεργάτες του μιλάνε στην εκπομπή και διηγούνται προσωπικές στιγμές τους και στοιχεία του χαρακτήρα του, που λίγοι είχαν την χαρά να γνωρίζουν.



Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας θυμούνται ιστορίες από την συνεργασία τους στους ΠΥΞ ΛΑΞ και μιλούν για την ''αιώνια φιλία τους.



O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Διονύσης Τσακνής μας λένε για την μεγάλη κοινή τους αγάπη... το ποδόσφαιρο.



O Βασίλης Παπακωνσταντίνου μιλά για την απώλεια των φίλων στη γενιά του.



Ο Γιάννης Πετρίδης και ο Θοδωρής Σαράντης θυμούνται τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους όταν δούλευαν μαζί στις δισκογραφικές εταιρίες, αλλά υπερθεματίζουν και στις μουσικές του γνώσεις.



O Γιάννης Ευθυμίου διηγείται την ιστορία των ιστορικών ''Dreamer and the full moon'' και την μεγάλη τους επιτυχία ''Sandrina''.



Ο Μίλτος Πασχαλίδης κάνει βόλτα στους Αγίους Αναργύρους και θυμάται πως χρωστάει "σχεδόν τα πάντα στον Μάνο".



Ο Βάσος Γεώργας μιλάει για τη φιλία απο τα παιδικά τους χρόνια.



Ο Λάκης Παπαδόπουλος διηγείται με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο, μερικές απο τις ιστορίες των τραγουδιών τους.



Ο Νίκος Λώρης θυμάται τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στην σκηνή.



Ο Κώστας Παρίσης, ο Νίκος Τσιμπούκης και ο Μάνος Νεόφυτος μιλούν για την συνεργασία τους, τα χρόνια που πέρασαν μαζί στα στούντιο ηχογραφήσεων, και θυμούνται στιγμές από μια εποχή που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους.



Αλλά και καλεσμένους μερικούς από εκείνους που ο ίδιος θα επέλεγε να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του.

Νέους καλλιτέχνες, ανερχόμενους, τους οποίους πάντα πίστευε και στους οποίους πάντα απευθυνόταν ο ίδιος.



Μαζί μας θα είναι ο Μύρωνας Στρατήγς,οι ‘Οναρ, ο Δημήτρης Καλαϊτζής, ο Πάρης Γκαγκαστάθης, ο Κώστας Γαλίτης, ο Μάνος Λυδάκης, η Μαρία Λούκα, τα "Σύννεφα με παντελόνια", το συγκρότημα ΑΛΚΗ και οι Kollectiva. Τραγουδούν και θυμούνται στιγμές με τον Μάνο Ξυδούς, περιστατικά και συμβουλές που τους ''σημάδεψαν'' και καθόρισαν την πορεία τους στην ελληνική μουσική.

Πηγή:http://amstel-live.skai.gr/