Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Έξι άνθρωποι σφάχτηκαν από κτηνοτρόφους στη Νιγηρία

Έξι άνθρωποι σφάχτηκαν από κτηνοτρόφους στη Νιγηρία


Άγνωστοι εξοπλισμένοι με ματσέτες σκότωσαν έξι ανθρώπους σε ένα χωριό της κεντρικής Νιγηρίας, μια επίθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά εθνικιστικής σύγκρουσης, εξ αιτίας της οποίας εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, στις αρχές του χρόνου, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Κτηνοτρόφοι που εκτιμάται ότι αποτελούνται κυρίως από........την εθνικιστική μερίδα των μουσουλμάνων Χάουσα Φουλάνι, επέδραμαν στο μικρό χριστιανικό χωριό Ραουχίνκου, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Τζος τις πρώτες πρωινές ώρες.

" Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοιες επιδρομές στο Ντόγκο Ναχάουα. Τρεις ακόμα έχουν υποστεί πολλά και ποικίλης σοβαρότητας τραυματισμούς", δήλωσε ο Κίνσλεϊ Ουμόχ, εκπρόσωπος της ειδικής στρατιωτικής και αστυνομικής ομάδας κρούσης στην περιοχή.

Το Ντόγκο Ναχάουα, λίγο νοτιότερα από το Τζος, είναι ένα από τα χωριά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων κτηνοτρόφων και χριστιανών χωρικών στη διάρκεια του περασμένου Ιανουαρίου και Μαρτίου.


http://www.skai.gr/news/world/article/155096/ktinotrofoi-sti-nigiria-esfaxan-exi-anthropoys-/