Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σακούλες με φάρμακα σε παγάδι στο Λαύριο

Φαρμακαποθήκη με πολλά φάρμακα έκρυβε ένα πηγάδι σε παλιό μεταλλείο στο Λαύριο...Υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με σπηλαιολόγους ανέσυραν από τη στοά δύο μαύρες σακούλες που περιείχαν...
ευρέως διαδεδοµένα φάρµακα , ενώ από τα κουτιά είχαν έλειπαν οι κωδικοί των συσκευασιών, γεγονός το οποίο παραπέµπει στο ότι είχαν συνταγογραφηθεί παράνοµα και πετάχτηκαν στο πηγάδι αφού προηγουµένως τα ασφαλιστικά ταµεία είχαν πληρώσει την αξία τους σύµφωνα µε τα κουπόνια τους.
    Τα συγκεκριµένα φάρµακα ήταν σε καλή κατάσταση και όπως όλα δείχνουν οι δράστες τα είχαν ρίξει πρόσφατα στο πηγάδι.Για την υπόθεση συνεχίζονται οι έρευνες από τη Γενική Γραµµατεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από τις άλλες αρµόδιες διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση του κυκλώµατος και για την αντιµετώπιση της διαφθοράς στο φάρµακο µε τις παράνοµες συνταγογραφήσεις.
     Στις αρχές Αυγούστου σε αρχαίο πηγάδι, πάλι στην ίδια περιοχή, είχαν βρεθεί σε βάθος 110 µέτρων χιλιάδες κουτιά φαρµάκων στα οποία και πάλι δεν υπήρχε το αυτοκόλλητο ασφαλείας. Τα περισσότερα από τα φάρµακα που είχαν βρεθεί έληγαν το 2011 ή το 2012.