Μία ακόμη καλή εκπομπή από τους Ανταποκριτές.Με αφορμή την παρουσίαση του i-pad της apple, οι "Ανταποκριτές" προσπάθησαν να αναλύσουν τις αλλαγές που φέρνουν στη διαχείριση της πληροφορίας οι νέες τεχνολογίες. Η Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια του δικαίου της πληροφορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ερωτώμενη σχετικά από το Φίλιο Στάγκο,ανέλυσε την "αλλαγή στη δομή της δημοσιογραφίας" επειδή οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν σε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπους να γίνονται πάροχοι πληροφορίας στα νέα Μέσα, έστω και στιγμιαία να "δημοσιογραφούν", με αποτέλεσμα η είδηση να μεταδίδεται στην κοινή γνώμη χωρίς δημοσιογραφικά φίλτρα.
Η κα Μήτρου τόνισε πως η τάση αυτή συνεπάγεται μεν εκδημοκρατισμό της μετάδοσης της πληροφορίας, αυξάνει τρομακτικά τον όγκο των διαθέσιμων πληροφοριών αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί τον κίνδυνο να διαχέεται μεγάλος όγκος πληροφοριών χαμηλής ποιότητας. Παίρνοντας αυτή την επιφύλαξη ως αφορμή, η Οντίν Λιναρδάτου ρώτησε τον αντιπρόεδρο της singular logic Μιχάλη Καρυότογλου αν είναι θεμιτό και εφικτό κάποιο είδος ελέγχου. Ο κος Καρυότογλου ξεκαθάρισε πως "ασχέτως του τί πιστεύουμε εμείς, ο έλεγχος είναι ανέφικτος" και εξήγησε πως ακόμα και τα κυρίαρχα κράτη που προσπαθούν να επιβάλουν έλεγχο, αποτυγχάνουν επειδή απέναντί τους έχουν εκατομμύρια χρήστες που αργά ή γρήγορα βρίσκουν τρόπους να "σπάσουν" τους φραγμούς.
Κατέθεσε μάλιστα από την εμπειρία του πως οι πιο επικίνδυνοι "χάκερς" προέρχονται από την χώρα με τους περισσότερους περιορισμούς στο διαδίκτυο, την Κίνα.
http://www.newstime.gr/