Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου 2010!

Αντίπαλοι οι Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα.


Στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012 θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα της Ελλάδας, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε στην Βαρσοβία. Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι οι ομάδες των Κροατίας, Ισραήλ, Λετονίας, Γεωργίας και Μάλτας.

Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί στις....


.....ακόλουθες ημερομηνίες: 3/4 και 7 Σεπτεμβρίου 2010, 8/9 και 12 Οκτωβρίου 2010, 25/26 και 29 Μαρτίου 2011, 3/4 και 7 Ιουνίου 2011, 2/3 και 6 Σεπτεμβρίου 2011, 7/8 και 11 Οκτωβρίου 2011. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ ορίστηκαν στις 11/12 και 15 Νοεμβρίου 2011.
Οι όμιλοι
Η συγκρότηση των 9 ομίλων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 έχει ως ακολούθως:
1ος ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Π.Γ.Δ.Μ., Αρμενία, Ανδόρα
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Σερβία, Β. Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία, Νήσοι Φαρόε
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Αλβανία, Λουξεμβούργο
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
6ος ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία, Μάλτα
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγγλία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουαλία, Μαυροβούνιο
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία, Δανία, Νορβηγία, Κύπρος, Ισλανδία
9ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Τσεχία, Σκοτία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν

Ο τρόπος διεξαγωγής της προκριματικής φάσης
Οι 51 εθνικές ομάδες κληρώθηκαν σε έξι ομίλους των έξι ομάδων και σε τρεις ομίλους των πέντε ομάδων. Στην τελική φάση, την οποία θα συνδιοργανώσουν οι Πολωνία και Ουκρανία, θα προκριθούν απευθείας οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα καταταγούν δεύτερες, θα παίξουν για την πρόκρισή τους σε αγώνες μπαράζ. Στην τελική φάση της διοργάνωσης (8/6/2012-1/7/2012) έχουν ήδη προκριθεί οι διοργανώτριες χώρες (Ουκρανία, Πολωνία).

Τα κριτήρια ανάδειξης του καλύτερου δεύτερου
1. Περισσότεροι βαθμοί
2. Διαφορά τερμάτων
3. Καλύτερη επίθεση
4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση
5. Θέση στη βαθμολογία της UEFA
6. Βαθμολογία fair play στους αγώνες του ομίλου
7. Κλήρωση
Για την ανάδειξη του καλύτερου δεύτερου στους εννέα προκριματικούς ομίλους, δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την τελευταία ομάδα στους ομίλους των έξι ομάδων.

Τα κριτήρια πρόκρισης σε περίπτωση ισοβαθμίας
1. Διαφορά βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες
2. Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
3. Καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες
4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες
5. Διαφορά τερμάτων στους αγώνες του ομίλου
6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες του ομίλου
7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στους αγώνες του ομίλου
8. Fair play
9. Κλήρωση

Ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών
- 3/4 και 7 Σεπτεμβρίου 2010
- 8/9 και 12 Οκτωβρίου 2010
- 25/26 και 29 Μαρτίου 2011
- 3/4 και 7 Ιουνίου 2011
- 2/3 και 6 Σεπτεμβρίου 2011
- 7/8 και 11 Οκτωβρίου 2011

Ημερομηνίες διεξαγωγής μπαράζ
11/12 και 15 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις
Ότο Ρεχάγκελ: «Με όλες τις ομάδες, εκτός της Κροατίας, έχουμε τεθεί αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια. Η Κροατία είναι θεωρητικά η πιο δυνατή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες. Είναι ένας καλός όμιλος για να πάρουμε την πρόκριση ή να τερματίσουμε δεύτεροι και να οδηγηθούμε στα μπαράζ. Ο κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι είμαστε συγκεντρωμένοι για το Μουντιάλ. Θέλουμε στα γήπεδα της Ν. Αφρικής να διακριθούμε και γι΄ αυτό το στόχο θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είμαστε ψηλά στη βαθμολογία της FIFA και αυτή η άνοδος των τελευταίων ετών οφείλεται στους παίκτες της Εθνικής. Σε κρίσιμα ματς, όπως το εκτός έδρας με την Ουκρανία, δείχνουμε ενθουσιασμό και πάθος και παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Εγώ δεν βάζω γκολ. Ενθαρρύνω τους παίκτες μου και με την εμπειρία μου τους δίνω συμβουλές, τις οποίες ακολουθούν μέσα στο γήπεδο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Τάκης Φύσσας: «Σε μια ακόμα κλήρωση συναντάμε ομάδες με τις οποίες έχουμε παίξει πρόσφατα και τις ξέρουμε καλά. Το μυαλό μας βρίσκεται στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και μετά την ολοκλήρωσή του θα ασχοληθούμε με την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Είναι αλήθεια ότι αποφύγαμε κάποιες πολύ μεγάλες ομάδες από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Φυσικά, η Κροατία είναι καλή ομάδα, με σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει το όνομα της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας ή της Πορτογαλίας, όμως θέλει προσοχή. Στο ποδόσφαιρο δείχνεις τις ικανότητές σου μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα πολύ καλό γκρουπ και θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση», είπε ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών μας ομάδων.

Άγγελος Χαριστέας: «Έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες και τις ξέρουμε απέξω κι ανακατωτά. Δεν νομίζω πως χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ομάδες που τις έχουμε κερδίσει και είναι μία αρκετά καλή κλήρωση. Να πω την αλήθεια, όταν βγήκε από την κληρωτίδα η Κροατία έσφιξα τη γροθιά μου. Είχε μείνει η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Αγγλία και δεν θα ήθελα να τύχουμε με κάποια από αυτές, ιδιαίτερα με την Ισπανία που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Η Κροατία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε Ισπανία, ούτε Αγγλία. Πάντως θα είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας κι από εκεί και πέρα δυνατός αντίπαλος είναι το Ισραήλ. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, αλλά μπορώ να πω πως έχουμε έναν βατό όμιλο κι αν είμαστε σοβαροί δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως τις ήττες από την Ελβετία, την ισοπαλία με το Ισραήλ και αυτή με τη Μολδαβία», είπε ο διεθνής επιθετικός.

Σοφοκλής Πιλάβιος: «Μπορώ να πω ότι είναι ένας όμιλος βατός. Δεν κληρωθήκαμε με κάποιο μεγάλο όνομα, όμως οι Κροάτες διαθέτουν καλή ομάδα. Από τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας αποφύγαμε κάποιες ομάδες που δεν θέλαμε για διάφορους λόγους. Εχουμε αγωνιστεί πρόσφατα με τις περισσότερες ομάδες του ομίλου και γνωριζόμαστε μεταξύ μας αρκετά καλά. Καλέσαμε τις άλλες Ομοσπονδίες στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για το αγωνιστικό πρόγραμμα και να μην οδηγηθούμε σε κλήρωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

http://www.kathimerini.gr