Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Σχολή ανωτάτη πρακτόρων με γυναίκα επικεφαλής στην Γαλλία

Πράκτορες και κατάσκοπους με …πτυχίο θα αποκτήσει σύντομα η Γαλλία. Σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης των γαλλικών Υπηρεσιών Πληροφοριών ο Γάλλος Προέδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε τη δημιουργίας μιας Σχολής Πρακτόρων με έδρα τη Στρατιωτική Σχολή κοντά στον Πύργο του Άιφελ.
Επικεφαλής της Σχολής θα είναι γυναίκα. Το όνομά της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού τύπου, δεν θα έχει σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες αλλά θα προέρχεται από την ακαδημαική κοινότητα!
Το έργο της πάντως θα είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό γιατί στη Σχολή Πρακτόρων που θα προίσταται δεν θα εκπαιδεύονται νέοι πράκτορες. Κύρια αποστολή της θα είναι να μάθει τους παλιούς να συνεργάζονται!
Και δεν είναι λίγοι. Υπολογίζεται ότι πάνω από 11.000 άτομα εργάζονται στην «Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών» της Γαλλίας, τοποθετημένοι σε 6 διαφορετικές διευθύνσεις.
Η έλλειψη αλληλεγγύης και συντονισμού τους ακόμη και η… αντιπαλότητα τους σε μερικές περιπτώσεις, κατέστησε αναγκαία την ίδρυση μιας ενιαίας Σχολής που θα έβαζε σε τάξη το χάος στο σύστημα πληροφοριών της χώρας.
Πάντως η βασική απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γάλλοι πράκτορες δεν είναι κάποιος εξωτερικός εχθρός αλλά η εσωτερική ασφάλεια στην οποία θα επικεντρώσουν τη δράση τους. Γι’ αυτό το λόγο, στο επόμενο στάδιο, θα ενταχθούν στη Σχολή και 1300 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης των Γενικών Πληροφοριών.

http://news247.gr/