Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Φοιτητικό...φακελάκι;

 Ένας αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή , επειδή...
 χρηματίστηκε από φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν το μάθημά του.
Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και στον ηλεκτρολόγο μηχανικό που φέρεται να λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ καθηγητή και φοιτητριών, παραλαμβάνοντας τα χρήματα.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τον Σεπτέμβριο του 2003 ο τότε αναπληρωτής καθηγητής ζήτησε και έλαβε από τις δυο φοιτήτριες «φακελάκι» 250 ευρώ, από κάθε μια, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών κατά την επαναληπτική εξεταστική του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η μια φοιτήτρια δήλωσε ότι ο καθηγητής την παρέπεμψε στον συγκατηγορούμενό του με το πρόσχημα της παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων.
Τόνισε μάλιστα ότι για να περάσει κανείς το μάθημα με 5 έπρεπε να πληρώσει 250 ευρώ, ενώ για να πάρει 10 πλήρωνε μέχρι 400 ευρώ.
Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός δήλωσε ότι είναι αθώος και άφησε να εννοηθεί ό,τι έπεσε θύμα σκευωρίας.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον καθηγητή για παθητική δωροδοκία και τον μηχανικό για άμεση συνέργεια.

http://www.i-live.gr/