Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Βλέπει την πόρτα της εξόδου ο Ζίκο


Η επίσκεψη – αυτοψία των εντεταλμένων του Κόκκαλη την Πέμπτη στου Ρέντη επιβεβαιώνει το κλίμα δυσμένειας που επικρατεί στη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον Ζίκο, ο οποίος ήδη βλέπει την πόρτα της εξόδου.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, στον απόηχο της καταδικαστικής ήττας από την ΑΕΚ, οι Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης πήγαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για να εισπράξουν κλίμα και αντιδράσεις και, ακολούθως, να ενημερώσουν τον Σωκράτη Κόκκαλη που αυτή την περίοδο βρίσκεται....


μεταξύ Καναδά και Καραϊβικής.

Δεν καπελώνεται


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Χρυσικόπουλος - Θεοδωρίδης ζήτησαν από τον Ζίκο εξηγήσεις για τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα στους αγώνες με τον Αρη και την ΑΕΚ. Ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Ολυμπιακός πρότεινε στον Βραζιλιάνο κόουτς να έχει δίπλα του στον πάγκο τον Μπάντοβιτς, κάτι που δεν είδε με καλή διάθεση ο πρώτος.

Αν αυτό είναι μια κίνηση ουσιαστική ή απλώς ένα «κόλπο» της διοίκησης προκειμένου να ωθήσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση που επιθυμεί, δηλαδή στην παραίτηση του Ζίκο, θα φανεί σύντομα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Βραζιλιάνος τεχνικός κάθεται πλέον σε… ηλεκτρική καρέκλα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία μόνο με απόφαση του Κόκκαλη έστω και μακρόθεν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ακόμα και πριν από το ματς της Κυριακής με τη Λάρισα θα υπάρξουν αλλαγές στην τεχνική ηγεσία.

Το πρεστίζ

Υπάρχει, βέβαια, και ο αντίλογος στον Ολυμπιακό. Ορισμένοι θεωρούν ότι και δεύτερη απόλυση προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν, πλήττει το πρεστίζ του συλλόγου. Ο Κόκκαλης, βέβαια, έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Αν διαπιστώσει ότι η ομάδα δεν τραβάει με τον συγκεκριμένο προπονητή, δεν θα διστάσει να τον διώξει…

Την ίδια ώρα ο Ζίκο κάνει τις δικές του σκέψεις, σε σχέση και με το άδειασμα που του έχει γίνει από τη διοίκηση σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις…

Σχέσεις παικτών - προπονητή

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε υπό το βάρος της ήττας στο ντέρμπι, έχει να κάνει με τις σχέσεις παικτών – προπονητή. Ουσιαστικά ο Ζίκο άδειασε τον Ντουντού με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή του σε φιλικό χωρίς άδεια του προπονητή, ενώ ο Μαρέσκα φέρεται χολωμένος για την αλλαγή του στο ματς με την ΑΕΚ – στις δηλώσεις του μετά τη λήξη μπορεί κανείς να διακρίνει αιχμές προς τον Ζίκο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά την επίσκεψη – αυτοψία στου Ρέντη, οι Χρυσικόπουλος, Θεοδωρίδης συνομίλησαν και με τους τρεις αρχηγούς προκειμένου να σχηματίσουν μια εικόνα για τη σχέση των ποδοσφαιριστών με τον (για πόσο ακόμη;) προπονητή τους.


http://www.contra.gr