Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Προβλέπουν τον καρκίνο...οι μέδουσες.

σύμφωνα 

Ερευνητές στο Νότιο Γιορκσάιρ, ανακάλυψαν ότι η πράσινη φωσφοριζέ πρωτεΐνη, που δίνει τη δυνατότητα στις μέδουσες να λάμπουν στο σκοτάδι, μπορεί να εντοπιστεί στα καρκινικά κύτταρα και έτσι να καταγραφούν αυτά, με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Εργαστήριο για την Καρκινική Έρευνα στο Πανεπιστήμιου τουΓιορκ, ανέπτυξε τη μέθοδο αυτή, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας,Norman Maitland, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η μέθοδος θα αποδειχθεί πρωτοποριακή στον τρόπο διάγνωσης του καρκίνου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ''οι καρκινικοί όγκοι που βρίσκονται βαθιά στο σώμα, είναι δύσκολο να εντοπιστούν σε πρώιμο στάδιο, και η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη για μια πετυχημένη θεραπεία.'' 

''Μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια μέθοδο εμφύτευσης της ''λαμπερής'' πρωτεΐνης των μεδουσών σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα, έτσι όταν φωτίζουμε τον ιστό, μια ειδική κάμερα, εντοπίζει αυτές τις πρωτεΐνες, οι οποίες λάμπουν, καταδεικνύοντας έτσι που είναι οι καρκινικοί όγκοι.'' πρόσθεσε.

 Οι ερευνητές, χρησιμοποίησαν μια διαφοροποιημένη εκδοχή της πρωτεΐνης και έτσι εμφανίζεται σαν κόκκινη ή μπλε, σε αντίθεση με το αρχικό πράσινο.

Η επιστημονική ομάδα, αναμένει η καινοτόμος μέθοδος να είναι έτοιμη για κλινικές δοκιμές, μέσα σε πέντε χρόνια.


Πηγή: www.cosmo.gr